Yhdistyskokous 1.12.2018

Läsnä Metodistikirkossa oli noin 40 jäsentä ja kummia. Kokouksessa käsiteltiin toimintasuunnitelmaa, jota Peter Rehnström esitteli ja Seppo Ainamo antoi täydentäviä tietoja tulevasta toiminnasta Zimbabwessa.

Erityistä keskustelua käytiin uusista rakennushankkeista. Uuden IT-tilan rakentaminen edellyttää paikallista rahoitusta. Toimistohuoneen rakentaminen uutta toiminnanjohtajaa varten onnistunee englantilaisten / skotlantilaisten lahoittajien turvin. Uuden toiminnanjohtajan Taneal Kamuzungun perehdyttäminen jatkuu Oilin ja Sepon opastuksella.

Tietokoneiden uusimisesta neuvotellaan Suomen Pankin kanssa.

Suojakodin talous vaatii edelleen uusia ratkaisuja Zimbabwessa. Vaihtoehtoina on vierailijoiden päivämaksujen korottaminen tai osan vuokraaminen ulkopuoliselle yrittäjälle.

Metsä- ja ympäristöprojekti etenee hieman muutetussa muodossa. Uutena toimintana on broileri- ja kanituotanto, joka tukee lasten ruokailua. Projekti on kuluvan vuoden lopussa saanut joitakin ilahduttavia suuria lahjoituksia, jotka turvaavat toiminnan myös vuonna 2019.

Paikallisen kansalaisjärjestön Friends of Dzikwan talous on saatava vähintään omavaraiseksi, mieluummin tuloa tuottavaksi.

Todettiin että henkilöstön palkkaus aiheuttaa uusia kustannuspaineita.

Kummi- ja jäsenmaksut vahvistettiin ehdotuksen mukaisesti:

jäsenmaksu 40 €
yleiskummimaksu 180 € 15 €/kk
kummimaksut ala-aste 430 € 36 €/kk
yläaste 560 € 47 €/kk
lukio 730 € 61 €/kk

Jatko-opiskelijoiden maksut vahvistetaan yksilökohtaisten laskelmien mukaisesti.

Uudet jäsenmaksut laskutetaan ja maksetaan vuoden 2019 alussa. Jäsenmaksun (viite 1009) ja yleiskummimaksun (viite 1119) voi maksaa myös ilman laskua.

Näillä perusteilla laadittu yhdistyksen talousarvio ennakoi Dzikwa Trustille siirrettävän summan olevan 377 110 € eli 422 363 USD. Koska Dzikwan alustava talousarvio perustuu 446 358 UDS suuruiseen tukeen, yhdistys edellyttää että Dzikwan hallitus sopeuttaa suunnitelmiaan niin, että tarvittava summa pienenee 24 000 USD.

Vuonna 2019 järjestetään Suomessa normaalit yhdistyskokoukset huhti- ja joulukuussa myöhemmin ilmoitettavina päivinä. Sen lisäksi on tarkoitus järjestää Lasten oikeuksien 30- vuotistapahtuma.

Todettakoon että toimintasuunnitelmassa mainittu kansalaisjärjestöjen palvelukeskus KEPA, jossa yhdistyksemme on jäsenenä, on organisoitunut uudella tavalla nimellä FINGO vuoden 2019 alusta.

Koska 1.12. oli Maailman AIDS-päivä esiteltiin maailman ja Zimbabwen AIDS-tilannetta kuvaavia tietoja UNAIDSin raporttiin perustuen. Esitys lähetetään liitteenä. Oili Wuolle oli laatinut esityksen, jossa selostettiin Dzikwa Trustin AIDSin ehkäsyä tukevaa toimintaa. Tämä esitys on myös liitteenä. Todettiin, että tätäkin osaa toiminnastamme on syytä esitellä vuosikertomuksessa.

Seppo Ainamo selosti Dzikwan käytännön toimintaa kuvien kera, kuvat liitteenä. Lisäksi hän kommentoi Zimbabwen taloustilannetta ja totesi että dollarivaluutan saatavuusongelmat haittaavat Dzikwan toimintaa, koska valtion vaihtoehtoinen dollaribond ei markkinoilla vastaa nimellisarvoaan. Uusi presidentti ei ole vielä onnistunut oikaisemaan maan talousongelmia.

TOIVOMME KAIKKIEN EDISTÄVÄN KALENTERIMYYNTIÄ, SEN OSUUS VARAINKERUUSTAMME ON 7 000 €. Katso ohjeet täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *