Blessing haluaa isona parantaa sairaita ihmisiä

Esittelemme tässä sarjassa tukemiamme lapsia Zimbabwessa. Sarjan aloittaa 8-vuotias tyttömme Blessing Makamba.

Nimeni on Blessing, ja olen 8 vuotta vanha. Asun Hararen Dzivarasekwassa tätini Beautyn kanssa. Hän työskentelee keittäjänä Dzikwa Trustin keittiössä. Perheeseemme kuuluvat myös sisarukseni Tadiwa, Nomatter, Nomore ja Betty, jotka ovat myös kaikki Dzikwa Trustin ohjelmassa. Siskoni Nomatter opiskeli ylioppilaaksi ja sitten hammashoitajaksi Dzikwa Trustin tuella. Veljeni Nomore pelaa tällä hetkellä jalkapalloa. Siskoni Tadiwa Makamba on yläasteen kolmannella luokalla ja 9-vuotias siskoni Betty ala-asteella.

Kodissamme on kaksi huonetta, ja autan tätiäni kotiaskareissa. Tehtäviäni ovat muun muassa lattioiden lakaiseminen ja astioiden tiskaaminen. Syön kotona yleensä sadzaa, perunoita, leipää, puuroa, kanaa, lihaa, kasviksia, papuja ja kalaa. Aamupalan ja päivällisen syön kotona, mutta lounaan saan päivittäin Dzikwan toimintakeskuksesta. Lempiruokaani ovat pavut ja riisi. Tykkäämme tehdä kotiaskareita yhdessä perheenä. Käymme myös yhdessä Apostolic Faith Mission Church -nimisessä kirkossa.

Käyn nyt kolmatta luokkaa Nhamburikon peruskoulussa. Olen ahkera ja tykkään käydä koulua, koska siellä oppii uusia asioita. Koulussani voi myös pelata esimerkiksi jalkapalloa, koripalloa tai lentopalloa, minkä lisäksi siellä voi osallistua kuoroon ja erilaisille taide- ja kulttuuritunneille. Koulussa tykkään eniten englannin kielestä, koska haluan oppia puhumaan sitä hyvin. Matematiikka on minulle vaikein aine, koska en ole hyvä laskemisessa. Pärjään onneksi koulussa hyvin, ja siskoni Tadiwa auttaa minua koulutehtävissä tarvittaessa. Paras muistoni on se, kun aloitin koulun vuonna 2017.

Lempieläimeni on seepra, koska tykkään niiden kauniista kuviosta. Koulunkäynti ja kavereiden kanssa leikkiminen Dzikwan toimintakeskuksessa tekevät minut onnelliseksi. Surulliseksi minut saa se, jos jotain kohdellaan huonosti. Paras kaverini on Miriam, hänellä on hyvät käytöstavat. Isona haluan lääkäriksi, jotta voin parantaa sairaita ihmisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *