Keräämme toimivia läppäreitä Dzikwa Trustin oppilaille

Keräämme toimivia läppäreitä Dzikwa Trustin oppilaille

Kuten olemme viimeisen vuoden kuluessa viestineet, on etäopetuksesta tullut pandemian myötä entistäkin oleellisempi osa lasten koulunkäyntiä. Tämän myötä keräämme lahjoituksina lasten etäkoulunkäynnin tueksi tähän soveltuvia kannettavia tietokoneita huhtikuun ajan. Tarkoituksemme on pakata tietokoneet toukokuun alussa lähetettäväksi toimintakeskukselle Harareen. Niemi Palvelut Oy on luvannut tukea tietokoneiden lennättämisessä perille!

Mikäli sinulla tai ystävälläsi on käyttöömme soveltuva kannettava (laptop) tietokone lahjoitettavaksi lasten käyttöön, otathan yhteyttä kaisa.leikola (at) gmail.com, tai verkkosivujemme kautta täältä.

Noudamme koneitä pääkaupunkiseudulta koronaturvallisesti torstaina 22.4. klo 16-20, sekä sunnuntaina 25.4. klo 16-20. Sovittaessa nouto onnistuu todennäköisesti muinakin aikoina ja koneita voi myös tuoda itse osoitteeseen, joka lähetetään sähköpostilla kiinnostuneille. Jos pystyt auttamaan muun Suomen läppärikeräyksessä, otamme mielellämme vastaan kuljetusapua!

Jotta lasten etäopiskelu onnistuu mahdollisimman hyvin ja lähetettävien koneiden käyttöikä olisi riittävä, tulisi tietokoneiden olla korkeintaan 5 vuotta vanhoja ja pystyä sujuvasti käyttämään Windows10- ja Office-ohjelmistoja. Koneessa tulisi olla etäkoulua varten nettikamera.

Oppimiseen sopivan tietokoneen speksit voivat olla esim.:

  • Käyttöjärjestelmä Windows 10 tai 7
  • Keskusmuistia (RAM) 2 Gb tai enemmän
  • Prosessori Intel 5 tai uudempi
  • Kovalevytilaa vähintään 500 Gb

Puhdistamme kaikki koneet tehdasasetuksiin. Poistathan siis lukitukset ja salasanat tai teippaa ne koneen mukaan. Mikäli toivot koneelle syväpuhdistusta, koneen kovalevy ylikirjoitetaan joitakin kertoja, jolloin vanhojen tiedostojen löytyminen on erittäin epätodennäköistä.

Kannettavat tietokoneet pakataan viikonloppuna 8.-9.5., minkä jälkeen ne lennätetään Zimbween Dzikwan toimintakeskukseen Niemi Palvelut Oy:n avustuksella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *