KUMMIKIRJE 3/2022    – KESÄKUULUMISIA           

KUMMIKIRJE 3/2022     – KESÄKUULUMISIA           

hlamatka suunnitteilla Zimbabween helmikuussa 2023

Yhdistyksen hallitus valmistelee omakustanteista matkaa tutustumaan toimintakeskukseen ja Zimbabween. Alustava aikataulu matkalle olisi helmikuussa 2023 (10.2.–19.2.), jolloin pääsisimme myös paikan päälle viettämään lasten tukitoiminnan 30-vuotisjuhlaa perjantaina 17.2.2023. Ensisijainen tarkoitus on tutustua tukiohjelman toteutukseen Dzikwa Trustin toimintakeskuksessa ja tavata lapsia. Kun lähdetään kauas ja kauniiseen maahan, ajatuksena on myös matkustaa Zimbabwessa ja tutustua maahan muutenkin. Turistikohteina ovat luonnollisesti Viktoria-putoukset ja sopiva luonnonpuisto!

Kartoitamme nyt kiinnostusta matkaan – mukaan ovat tervetulleita kaikki kummit, yhdistyksen tukijat ja myös muut toiminnasta kiinnostuneet. Ryhmän enimmäiskoko on 24 henkeä. Suunnitelmat täsmentyvät alkusyksyn aikana.

Jos matka kiinnostaa, niin laitathan sähköpostia puheenjohtaja Kaisalle (kaisa.leikola@gmail.com). Kiinnostuneille järjestetään erillinen tapaaminen lomien jälkeen syyskuussa.

  1. Kiinnostava aamiaisseminaari

Yhdistys järjestää tiistaina 13.9.2022 klo 8.30-10.30 aamiaistapaamisen, jossa saamme kuulla professori Liisa Laakson ja ekonomisti Minna Kuusiston mietteitä eteläisen Afrikan, erityisesti Zimbabwen nuorten tulevaisuuden haasteista ja mahdollisista poluista hyvään elämään. Jaamme ajatuksia, kokemuksia, ideoita.

Paikka: Keilaranta 1, Espoo, Auditorio.

Tilaisuus on avoin – tervetuloa siis kaikki kiinnostuneet! 

Pyydämme ilmoittautumaan osallistumisesta ennakkoon puheenjohtajalle: kaisa.leikola@gmail.com

Seuraa tiedotusta tapahtumasta kotisivuillamme ja facebookissa.

  1. Iloisia uutisia erityisille hankkeillemme

UM jakoi yhteensä noin 21 milj. euroa kehitysyhteistyörahoitusta kansalaisjärjestöille haavoittuvimmassa asemassa olevien oikeuksien vahvistamiseen. Zimbabwen lapset ry oli niiden 31 järjestön joukossa, jotka saivat hanketukea vuosille 2023-2026. Yhdistyksen 4-vuotinen hanke kohdistuu Dzivarasekwan tyttöjen ja nuorten naisten aseman kohentamiseen. 

UM:n tiedote myönnöistä linkistä:

https://um.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/suomalaisille-kansalaisjarjestoille-kehitysyhteistyorahoitusta-haavoittuvimmassa-asemassa-olevien-oikeuksien-vahvistamiseen/35732

Hankkeemme nimi on: Kehitysmaan tyttöjen ja nuorten naisten mahdollisuudet käyttöön työelämätaidoilla ja pienyrittäjyyden taidoin.

Saatu hanketuki on €274,720 ja toteutus alkaa 2023. Hankkeemme kattaa monipuolisen ohjelman, joka sisältää elämäntaitojen ja työelämän vaatimien valmiuksien koulutusta ja harjoitteita sekä valmennusta pienyrittäjyyteen. Dzikwa Trust on toteuttajaorganisaatio ja yhteistyökumppaneina ovat mm. Junior Achievement Zimbabwe/JAZ, Binduran yliopisto, UNICEF Zimbabwe ja useat tyttöjen voimaannuttamisjärjestöt.

Tuki on puhtaasti eheän erillisprojektin tukea, eikä sitä saa käyttää lasten koulunkäynnin ja hyvinvoinnin jatkuviin toimintoihin.

Toinen alkukesäniloinen uutinen on saamamme €12,000 tuki Ali ja Tuijan Nylundin säätiöltä. Tällä tuella rahoitamme kolmen juuri yliopistoon päässeen Dzikwa- tytön elokuussa alkavia opintoja. Tuki riittää alkuvaiheen kustannuksiin ja noin vuoden opintoihin kolmelle lahjakkaalle tytölle.

Nyt tähtäin tehokkaaseen toimintaan hankkeissa, ja vaikuttaviin tuloksiin!

P.S: Oililta saa tiedot 26 lapsesta, jotka vielä etsivät ikiomaa kummiaan; heistä 24 on ala-asteella! oili.wuolle@gmail.com