Lasten tukitoiminnan juhlavuosi on käynnistynyt!

Lasten tukitoiminnan juhlavuosi on käynnistynyt!

Uusi vuosi 2023 on käynnistynyt vauhdikkaissa merkeissä. Tänä vuonna vietämme juhlavuotta – yhdistyksemme on tukenut lahjakkaiden, heikossa asemassa olevien lasten koulutusta Zimbabwessa jo 30 vuoden ajan! Tätä merkkipaalua juhlitaan Hararessa maaliskuun alussa ja Suomessa huhtikuussa. Suomessa juhlaa vietetään perjantaina iltapäivällä 21.4. Bio Rexissä Helsingissä – päivä kannattaa merkitä kalenteriin. Toivottavasti mahdollisimman moni kummi sekä yhdistyksen toiminnan tukija ja ystävä pääsee mukaan juhlaan!

Joulukuussa järjestettiin yhdistyksen kokous, johon osallistui yli 40 jäsentä. Kokouksessa esiteltiin tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio, ja päätettiin tämän vuoden kummimaksuista. Ne pysyvät ennallaan eli ovat 420 € ala-asteen, 540 € ylä-asteen ja 720 € lukion osalta, sekä yleiskummimaksu 180 €. Yhdistyksen kokouksen lopuksi nautimme yhteisen illallisen zimbabwelaisten ruokien äärellä.

Vaikka viime vuosi oli ollut haastava ja Ukrainan sota yhä varjostaa arkeamme, voimme kuitenkin iloita siitä, että korona pandemia on hellittänyt ja lapset ympäri maailman ovat voineet palata kouluihin ja normaaliin arkeen. Oppimisvajetta on kuitenkin syntynyt, ja sen kuromisessa riittää työtä. Jatkamme panostusta tukiopetukseen ja e-oppimiseen. Tänä vuonna käynnistämme myös Ulkoministeriön tukeman 4-vuotisen hankkeen, jossa kehitetään  nuorten, erityisesti tyttöjen työllistymistä edistäviä taitoja ja annetaan pienyrittäjyyden valmennusta.

Lämmin kiitos teille kaikille, jotka olette olleet mukana tukemassa lapsia ja nuoria heidän opintiellään – apunne ja tukenne on korvaamattoman tärkeää ja arvokasta!