Become a sponsor

Voit muuttaa lapsen elämän pysyvästi

Kummina olet tärkeä

Kummi voi olla yksityishenkilö, perhe, ryhmä tai vaikka koulu. Kummina turvaat lapsen koulunkäynnin jatkumisen ja annat mahdollisuuden hyvään elämään. Kummina pääset myös seuraamaan zimbabwelaisten lasten arkea ja näet miten tuellasi saadaan aikaan pysyviä muutoksia lasten elämässä.

Koulutuksesta hyötyy koko yhteisö

Dzivarasekwa on Hararen yksi köyhimmistä lähiöistä. Kouluikäisiä lapsia on arviolta 25,000 ja heistä vain noin 2/3 pääsee käymään koulua. Peruskoulunkäynti on maksullista myös valtion ja kunnallisissa peruskouluissa, ja koululaisten tulee hankkia myös pakolliset koulupuvut sekä muut varusteet ja tarvikkeet. Orpolasten perusoikeudet eivät toteudu ilman kummien tukea. Koulutuksen avulla lapsilla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteensa ja kasvaa oman maansa kehittäjiksi. Tukemalla juuri koulutusta autat huonoimmassa asemassa olevia orpolapsia katkaisemaan köyhyyden kierteen.

Kummius tuo iloa elämään

Kummina olet mukana rakentamassa oikeudenmukaisempaa maailmaa, jossa lapset pääsevät kouluun ja heidän hyvinvoinnistaan huolehditaan. Kummina varmistat lapsen koulunkäynnin jatkumisen ja vastaat lapsen välittömistä koulumaksuista: lukukausimaksut, tutkintomaksut sekä lisämaksut esim. opettajien kannustuspalkkioihin, koulurakennusten huoltoon ja investointeihin. Lapset käyvät pääsääntöisesti alueen julkisia kouluja, koulu aloitetaan 6-vuotiaana ja vuosi jakautuu kolmeen lukukauteen. Tuen avulla ostamme lapselle pakollisen koulupuvun, kengät, urheiluasut ja repun. Hankimme myös koulutarvikkeita kuten kynät, kumit, paperit, harjoituskirjat- ja vihot. Kummin käsikirjasta saat lisää tietoa kummina olemisesta!

Kummina saat tietoa työstämme ja lapsesi kuulumisista
Kummina sinulle avautuu ikkuna zimbabwelaisen lapsen arkeen ja pääset seuraamaan miten tukesi saa aikaan pysyviä muutoksia lapsen elämässä. Saat säännöllisesti tietoa työn etenemisestä, kummilapsesi koulumenestyksestä, kotioloista ja yleisestä elämäntilanteestaan. Olet myös tervetullut kummivierailulle. Lue tarkemmin yhteydenpidosta ja lahjoista sekä koulutuloksista.
Voit viedä sanaa eteenpäin
Toivomme että kummius vastaa odotuksiasi. Olemme pieni järjestö, joka toimii Suomessa täysin vapaaehtoisilla resursseilla ja Dzikwankin kenttätiimi on pieni. Voit olla suureksi hyödyksi toiminnallemme viemällä hyvää sanomaa eteenpäin kertomalla siitä ystävillesi. Jos tarvitset esitteitä tai lisäkappaleen vuosikertomuksestamme, voit pyytää meitä toimittamaan niitä sinulle. Mikäli tiedossasi on jokin suurempi kohderyhmä, yhdistys, koulu tms. voimme mahdollisuuksien mukaan saada ”lähettilään” paikalle esittelemään toimintaamme.

Kummimaksut

Kummimaksuilla katetaan koulunkäynnin kulut eli koulumaksut, koulupuvut ja -kengät, urheiluasusteet sekä koulutarvikkeet. Vuosittaisen kummimaksun suuruus riippuu lapsen kouluasteesta. Jatko-opiskelijoiden vuosituesta päättää kukin kummi yksilöllisesti ja ennen opiskelun aloittamista asiasta sovitaan kummin kanssa. Yhdistys tiedottaa aina seuraavan vuoden kummimaksuista kummikirjeellä joulukuun lopussa. Saat kummikirjeet ilmoittamaasi sähköpostiin. Kirjeet julkaistaan myös kotisivujemme ajankohtaisissa uutisissa.
Kummimaksun maksaminen

Yhdistys lähettää vuoden alussa kummimaksusta yksilöidyn laskun. Jos sinulla on kysyttävää tai et ole saanut laskua huhtikuuhun mennessä, kysy sihteeriltämme oili.wuolle (at) gmail.com.

Kummimaksun voi suorittaa kolmella tavalla:

  1. kertamaksuna tammikuun loppuun mennessä
  2. kolmessa erässä 31.1., 30.4. ja 31.8. mennessä
  3. 10 erässä tammi–lokakuun aikana

Mikäli emme ole saaneet maksuasi toukokuun alkuun mennessä, lähetämme sinulle muistutuslaskun.

Lapset ilman kummia

Kaikki ohjelmamme lapset ovat tavoitteellisia ja innokkaita koululaisia. Kummina autat rakentamaan parempaa tulevaisuutta, jossa lapset pääsevät kouluun ja saavat mahdollisuuden hyvään elämään. Ohessa lista lapsista ilman kummia ja oikealla niiden lasten kuvat, joiden julkaisemiseen on saatu luvat heidän huoltajiltaan. Kuvateksteissä näkyy nimi, ikä ja koulu.

Ryhdy kummiksi

Kummiksi voit ryhtyä täyttämällä oheisen lomakkeen tai olemalla suoraan sähköpostitse yhteydessä oili.wuolle (at) gmail.com. Viestikenttään voit kirjoittaa lyhyen kuvauksen itsestäsi, miksi haluat kummiksi ja mikäli sinulla on toiveena tietty kummilapsi (nimi, sukupuoli, ikä, kouluaste). Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!