Kulttuuriharrastusten parissa lapset pääsevät toteuttamaan itseään

Kulttuuritoiminta on aktiivista ja kulttuuriharrastuksissa on mukana paljon lahjakkaita lapsia ja nuoria. Harrastusten kautta lapset voivat vaalia maan rikasta kulttuuriperintöä ja toteuttaa itseään. Kulttuuriryhmät kokoontuvat harjoittelemaan toimintakeskukselle lauantaisin. Tanssiryhmä tanssii rytmikkään marimbojen ja rumpujen soiton tahtiin, kuoro harjoittelee stemmoja ja näytelmäryhmä tekee draamaharjoitteita. Opettajina toimivat Dzikwan opettajat ja paikalliset taiteilijat. Jokainen lapsi pääsee kerran vuodessa joko elokuviin tai kulttuuriretkelle esim. Great Zimbabwe -raunioille.

Voit myös lahjoittaa suoraan tilille FI76 1745 3000 0616 40, viitenumerolla 1067.

Menestyksekkäitä esiintymisiä
Ryhmien musiikkia, tanssia ja draamaa yhdistelevä esiintyminen ammentaa rikkaasta kansanperinteestä. Taitavat kulttuuriharrastajat esiintyvät sekä toimintakeskuksen vierailijoille että vierailevat muualla järjestettävissä tilaisuuksissa. Ulkopuolisia esiintymisiä on ollut mm. Hararen kulttuurifestivaalien nuorisoareenalla sekä Hararen REPS-teatterin lavalla, kaupunginkirjastossa, St. John Ambulancen ja Birdlife Zimbabwen tilaisuuksissa. Esityksistä on saatu loistavat arvostelut lehdistöä myöten. Menestys on osoittanut, että luontaisiin vahvuuksiin satsaamalla voidaan päästä huippusuorituksiin.
Liikkuminen on hauskaa yhdessä
Liikuntaharrastuksilla on tärkeä rooli lasten elämässä. Kavereiden kanssa on hauska harrastaa ja saada välillä ajatukset pois muuten haastavassa arjessa. Toimintakeskuksen pallokenttä on tiiviissä käytössä ja vilskettä riittää joka päivälle. Isommat lapset pelaavat koripalloa ja tennistä, pojat jalkapalloa, pienemmät lapset kisailevat zimbabwelaista ”polttopalloa” heitellen. Tuemme lasten liikuntaharrastuksia monipuolisesti hankkimalla urheilujalkineita, -vaatteita ja -välineitä. Lahjoitukset ovat tärkeitä harrastustoiminnan ylläpitämiseksi.
Hararen kansainvälinen kulttuurifestivaali on vuoden kohokohta
Zimbabwen jokavuotinen kulttuurifestivaali, Harare International Festival of Arts eli HIFA toukokuun alussa on Dzikwan lapsille yksi vuoden huippukohta. Dzikwan noin 30 hengen marimba- ja kansantanssiryhmä on esiintynyt festivaalien nuorisoareenalla joka vuosi vuodesta 2009 alkaen. Vuonna 2014 marimbaryhmämme vei kilpailun voiton. Dzikwan lapset saavat myös ilmaislippuja tapahtumaan ja pääsevät seuraamaan esityksiä. Katso video HIFA-festivaalien marimba-kilpailujen tunnelmasta Dzikwa Trustin YouTube-kanavalta.
Jalkapalloilua Dzikwa Soccer Academyn -joukkueissa
Saksalaisen Harare e.V.:n tuen turvin käynnistettiin lapsille oma tavoitteellinen jalkapalloseura Dzikwan Soccer Academy. Joukkueita on neljä alle 18-vuotiaille ja lisäksi yksi joukkue yli 18-vuotiaille. Joukkueemme harjoittelevat ahkerasti ja pelaavat turnauksissa lähialueen joukkueita vastaan. Menestystäkin on tullut mukavasti. Vuonna 2014 pelattiin 115 ottelua, joista Dzikwa voitti 61 ja ylsi tasapeliin 33 pelissä.
Yleisurheilupäivä stadionilla järjestetään vuosittain
Kerran vuodessa lapset pääsevät kisaamaan perinteisissä yleisurheilulajeissa upeissa puitteissa Zimbabwe National Sports -stadionilla Hararessa. Syyskuisessa urheilupäivässä on suuren urheilujuhlan tuntua kun joukkueisiin jaetut lapset kilpailevat reilussa urheiluhengessä. Tapahtumalla on tärkeä rooli yhteishengen luojana ja samalla tuodaan Dzikwan toimintaa tutuksi mm. paikallisille yrityksille. Ensimmäinen urheilupäivä järjestettiin jo vuonna 2002 ja siitä on tullut tärkeä perinne, jota kaikki lapset odottavat innolla.