Ryhdy kummiksi

Kummiksi voit ryhtyä täyttämällä oheisen lomakkeen tai olemalla suoraan sähköpostitse yhteydessä info (at) zimbabwenlapset.org.

 

ala-aste (6-13 v.) 35 €/kk, tai 420 €/vuosi.
yläaste (13-17 v.) 45 €/kk, tai 540 €/vuosi.
Lisätietoa kummiudesta löydät alempana tällä sivulla.

Voit muuttaa lapsen elämän pysyvästi

Ryhdy kummiksi

Kummi voi olla yksityishenkilö, perhe, ryhmä tai vaikka koulu. Kummina turvaat lapsen koulunkäynnin jatkumisen ja annat mahdollisuuden hyvään elämään. Kummina pääset myös seuraamaan zimbabwelaisten lasten arkea ja näet miten tuellasi saadaan aikaan pysyviä muutoksia lasten elämässä.

Koulutuksesta hyötyy koko yhteisö

Dzivarasekwa on Hararen yksi köyhimmistä lähiöistä. Kouluikäisiä lapsia on arviolta 25,000 ja heistä vain noin 2/3 pääsee käymään koulua. Peruskoulunkäynti on maksullista myös valtion ja kunnallisissa peruskouluissa, ja koululaisten tulee hankkia myös pakolliset koulupuvut sekä muut varusteet ja tarvikkeet. Orpolasten perusoikeudet eivät toteudu ilman kummien tukea. Koulutuksen avulla lapsilla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuteensa ja kasvaa oman maansa kehittäjiksi. Tukemalla juuri koulutusta autat huonoimmassa asemassa olevia orpolapsia katkaisemaan köyhyyden kierteen.

Kummius tuo iloa elämään

Kummiuden kautta teet merkityksellistä työtä paremman huomisen puolesta. Saat mahdollisuuden tutustua zimbabwelaiseen lapseen ja pääset seuraamaan ruohonjuuritasolla miten tukesi muuttaa hänen elämäänsä. Saat säännöllisesti tietoa työn etenemisestä, kummilapsesi koulumenestyksestä, kotioloista ja yleisestä elämäntilanteestaan. Olet myös tervetullut tutustumaan toimintaan Zimbabwessa.

Kummimaksut 2023

Kummimaksu suoritetaan vuosittain, saat siitä aina vuoden alussa yksilöidyn laskun sähköpostiisi, jonka voit maksaa erissä tai kerralla.

Uusien kummien kummimaksu (syksyllä 2021) on puolet alla olevasta.

  • Peruskoulu
    • ala-aste (6-13 v.) 35 €/kk, tai 420 €/vuosi.
    • yläaste (13-17 v.) 45 €/kk, tai 540 €/vuosi.
  • Lukio (17 v. ->) valtion koulussa 60 €/kk, tai 720 €/vuosi.
  • Jatkokoulutusmaksut vaihtelevat oppilaitoksen tason mukaan ja niistä neuvotellaan aina erikseen kummin kanssa.
  • Yleiskummimaksu 180€ / vuosi.

Zimbabwen Lapset ry, Nordea, Swift: NDEAFIHH, IBAN: FI76 1745 3000 0616 40, Kummimaksun viitenumero: 1012