Ruokailu

Lämmin ateria lapselle

Tarjoamamme lämmin ateria on monen Dzivarasekwan lapsen päivän ainoa kunnon ateria. Kotona lapset voivat saada aamupalaksi teetä ja leivänpalan, mutta kouluissa ei tarjota lainkaan lounasta, joten lapset tulevat syömään toimintakeskukseen. Päivittäinen ateria koostuu sadzasta (maissimuhennoksesta), vihanneksista ja pienestä annoksesta joko lihaa, kalaa, papuja tai vihreitä vihanneksia. Vihanneksia ja maissia saadaan omalta viljelypalstalta, kuten myös broilerin- ja kaninlihaa. Tarjoamme lounaan tukiohjelmassa mukana olevien lasten lisäksi myös lähialueen muille hädänalaisille lapsille. Koska koulunkäynnissä on käytössä aamu- ja iltapäivävuorot, lapset lounastavat arkisin klo 10-14 välillä ja lauantaisin klo 11-13.30 välillä. Normaalisti syömässä on käynyt päivittäin noin 320 lasta, mutta korona-viruksen aikana olemme antaneet päivittäisen aterian keskimäärin lähes 1000 alueen lapselle.

Lämmin ateria on pyritty tarjoamaan jo vuodesta 2003 lähtien, jolloin ruoka valmistettiin erään koulun takapihan vajassa avotulella. Marraskuusta 2010 lähtien Dzikwa Trustilla on ollut toiminnassa hyvin varustettu kunnon keittiö ja ruokasali Dzikwa Trustin omassa toimintakeskuksessa. Keittiö-ruokasali-rakennus rakennettiin Suomen valtion myöntämän hanketuen turvin ja apua saatiin paljon myös Skotlannista ja Saksasta. Kalusteita ja laitteita saatiin Espoon Hansakallion ja Tähtiniityn kouluilta sekä Klaukkalan koululta.

Lämmin ateria on pyritty tarjoamaan jo vuodesta 2003 lähtien, jolloin ruoka valmistettiin erään koulun takapihan vajassa avotulella. Marraskuusta 2010 lähtien Dzikwalla on ollut toiminnassa hyvin varustettu kunnon keittiö ja ruokasali Dzikwan omassa toimintakeskuksessa. Keittiö-ruokasali-rakennus rakennettiin Suomen valtion myöntämän hanketuen turvin ja apua saatiin paljon myös Skotlannista ja Saksasta. Kalusteita ja laitteita on saatu Espoon Hansakallion ja Tähtiniityn kouluilta sekä Klaukkalan koululta.

Voit myös lahjoittaa suoraan tilille FI76 1745 3000 0616 40, viitenumerolla 1038.

Keittäjinä toimii neljä Dzikwa-lasten yksinhuoltajaäitiä ja yksi entinen Dzikwa Trustin opiskelija. Ruokalan tarvitsemaa maissia ja miltei kaikki vihannekset tuotetaan nykyisin omassa erillisessä ruokaturvahankkeessa taimitarhan yhteydessä olevissa kasvihuoneissa ja viljelypalstoilla. Välillä saamme myös paikallisilta yrittäjiltä, yksityishenkilöiltä ja suurlähetystöiltä ruokatavaralahjoituksina mm. maissia, riisiä, lihaa, ruokaöljyä, jauhoja, papuja, suolaa, sokeria, leipää jne.