Ruokailu

Lämmin ateria lapselle

Tarjoamamme lämmin ateria on monen Dzivarasekwan lapsen päivän ainoa kunnon ateria. Kotona lapset voivat saada aamupalaksi teetä ja leivänpalan, mutta kouluissa ei tarjota lainkaan lounasta, joten lapset tulevat syömään toimintakeskukseen. Päivittäinen ateria koostuu sadzasta (maissimuhennoksesta), vihanneksista ja pienestä annoksesta joko lihaa, kalaa, papuja tai vihreitä vihanneksia. Maissia ja vihanneksia saadaan myös omalta viljelypalstalta. Tarjoamme lounaan tukiohjelmassa mukana olevien lasten lisäksi myös lähialueen muille hädänalaisille lapsille. Koska koulunkäynnissä on käytössä aamu- ja iltapäivävuorot, lapset lounastavat arkisin klo 10-14 välillä ja viikonloppuisin klo 11-13.30 välillä.
Lämmin ateria on pyritty tarjoamaan jo vuodesta 2003 lähtien, jolloin ruoka valmistettiin erään koulun takapihan vajassa avotulella. Marraskuusta 2010 lähtien Dzikwalla on ollut toiminnassa hyvin varustettu kunnon keittiö ja ruokasali Dzikwan omassa toimintakeskuksessa. Keittiö-ruokasali-rakennus rakennettiin Suomen valtion myöntämän hanketuen turvin ja apua saatiin paljon myös Skotlannista ja Saksasta. Kalusteita ja laitteita on saatu Espoon Hansakallion ja Tähtiniityn kouluilta sekä Klaukkalan koululta.

Voit myös lahjoittaa suoraan tilille FI76 1745 3000 0616 40, viitenumerolla 1038.

Keittäjinä toimii neljä Dzikwa-lasten yksinhuoltajaäitiä ja yksi entinen Dzikwan opiskelija. Ruokalan takana on kasvimaa, jossa kasvavia vihreitä vihanneksia käytetään päivittäisiin aterioihin, myös metsäpalstalla viljellään mm. maissia keittiön tarpeisiin. Välillä saamme myös paikallisilta yrittäjiltä ja yksityishenkilöiltä ruokatavaralahjoituksena mm. riisiä, kanaa, ruokaöljyä sekä leipää.