Toiminta

Toimintaympäristö

Vuonna 1980 itsenäistynyt Zimbabwe sijaitsee eteläisessä Afrikassa ja asukasluku on noin 13 miljoonaa. YK arvioi, että yli 70 prosenttia väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella ja eliniänodote on noin 40 vuotta. AIDS-epidemia on laajalle levinnyt Zimbabwessa. Noin 15 % aikuisväestöstä arvioidaan kantavan HI-virusta ja HIV-positiivisia on kaikkiaan noin 1,2 miljoonaa. Lapsista yli 20 prosenttia on menettänyt ainakin toisen vanhemmistaan AIDSin vuoksi ja maassa on noin miljoona AIDS-orpoa. Joka viikko noin 2 500 ihmistä kuolee tartunnan seurauksena. Tällaiset luvut tarkoittavat, että epidemia vaikuttaa Zimbabween hyvin monella tavalla, erityisesti talouteen, yhteiskuntaan ja perhe-elämään. Kolmasosa AIDS-orvoista asuu orpokodeissa, mutta noin kaksi kolmasosaa sukulaisten tai muiden aikuisten kanssa. Niillä lapsilla, jotka asuvat orpokotien ulkopuolella, on yleensä vaikeuksia käydä koulua ja saada opetusta säännöllisesti.

Lisätietoa Zimbabwesta: The World Factbook (CIA) tai UNAIDS (YK)

Tuemme lasten koulunkäyntiä ja yleistä hyvinvointia

Zimbabwen lapset ry on suomalaisten perustama, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys. Toimintamme on jatkunut pitkäjänteisesti jo yli 25 vuotta. Tuemme 400 orpolapsen koulunkäyntiä ja hyvinvointia Hararen köyhässä lähiössä, Dzivarasekwassa, jonne olemme rakentaneet monipuolisen toimintakeskuksen. Zimbabwessa käytännön toiminnasta vastaa Dzikwa Trust -säätiö, jonka palveluksessa toimii pieni palkattu henkilöstö. Suomessa yhdistyksen toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön ja kentällä se on suomalaisten perustajien Seppo Ainamon ja Oili Wuolteen käsissä. Mukana on aina myös muita vapaaehtoisia ja opiskelijoita työharjoittelussa.

Toimintamme tukimuodot

Yhdistyksen ja Dzikwan tarjoama tuki lapsille on koulunkäynnin tukiohjelma.
Dzikwan toimintakeskus on kaiken toiminnan sydän.
Tarjoamamme lämmin ateria on monen Dzivarasekwan lapsen päivän ainoa kunnon ateria
Yhdistyksen keräämän tuen avulla voidaan hoitaa akuutit sairastumiset ja hankkia lapsille syntymätodistuksia.
Tarjoamme lasten koulunkäynnin mahdollistamisen lisäksi tukiopetusta, sekä tietoteknisiä valmiuksia.
60 hehtaarin kokoinen Hararen kaupungilta vuokrattu metsäpalstamme sijaitsee Dzivarasekwassa. Lisäksi kasvatamme mm. hedelmiä, vihanneksia ja kaneja lasten ruokaturvaksi.
Kulttuuritoiminta on aktiivista ja kulttuuriharrastuksissa on mukana paljon lahjakkaita lapsia ja nuoria.

Anna lahjaksi parempi tulevaisuus!

Katso kaikki tavat miten voit tukea toimintaamme ja valitse itsellesi sopiva tapa auttaa.