Suorita opintojesi työharjoittelu tai

Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoiset ja työharjoittelijat ovat tärkeä osa toimintaamme. Olet tervetullut mukaan niin yhdistyksen toimintaan Suomessa kuin kenttätyöhön Zimbabwessa. Tule mukaan kantamaan kortesi kekoon orpolasten paremman tulevaisuuden puolesta. Merkityksellisestä työstä saat myös hyvän mielen. Jos haluat antaa panoksesi yhdistyksen hyväksi, Lataa esite ja ota yhteyttä!

Lahjoita osaamistasi Suomessa
Voit antaa panoksesi yhdistyksen toimintaan Suomessa. Apua tarvitaan pääosin toimistotyöhön, mm. markkinoinnin, viestinnän ja varainhankinnan tehtäviin kuten FB- ja nettisivuston ylläpitoon, yksityis- ja yritysvarainhankinnan suunnitteluun ja toteutukseen, yhdistyksen esitteiden ja muiden julkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen. Voi olla mukana myös erilaisissa koordinointitehtävissä kuten tapahtumajärjestelyissä.
Matka- ja ylläpitokulut
Yhdistyksemme toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Vapaaehtoistyöntekijöiden ”palkka” on hyvä mieli ja tunne siitä, että tekee merkityksellistä työtä ja samalla kehittyy itse ihmisenä. Työjakson kustannukset muodostuvat edestakaisen matkan kustannuksista, vakuutuksista sekä asumis- ja muista ylläpitokuluista Zimbabwessa. Työntekijä vastaa näistä kustannuksista itse. HKI-HRE-HKI lentolippujen hinnat vaihtelevat tällä hetkellä noin 800 – 1300 €:n välillä lentoyhtiöstä ja ajankohdasta riippuen.

Asuminen järjestyy joko Dzikwan suojakodissa Dzivarasekwassa aivan toimintakeskuksen vieressä (yksi 3 hengen huone varattuna vierailijoille), Dzivarasekwan ulkopuolella hotellissa, hostelissa tai muussa B&B-paikassa tai Oilin ja Sepon kotona. Järjestely voi olla asuminen + täysihoito tai pelkkä asuminen, jolloin vierailija vastaa itse ruokahuollostaan. Kustannukset vaihtelevat 12 – 20 €/hlö/vrk välillä järjestelyistä riippuen (erityisruokavaliot voivat aiheuttaa lisäkustannuksia.) Majoitukseen sisältyvät vuodevaatteet, pyyhkeet ja pyykinpesu. Työhön liittyvät matkakulut Hararessa sisältyvät hintaan, samoin paikallisen operaattorin siru ja perustason internet-yhteydet.

Työjakson pituus vähintään kuukausi
Mielekäs jakso kenttätyölle on vähintään 4 viikkoa. Koska voimme ottaa kerrallaan vain rajoitetun määrän vieraita, toivomme, että ilmoitat kiinnostuksestasi mieluiten 6 kk ja vähintään 3 kk etukäteen sähköpostitse tai soittamalla Oili Wuolteelle. Sähköpostiin on hyvä liittää motivaatiokirje ja CV. Seppo ja Oili tapaavat jokaisen vapaaehtoisen ja työharjoitteluun tulevan opiskelijan ensin Suomessa
Työharjoittelusta sopimus
Opintojen edellyttämään työharjoitteluun Zimbabween tulevat opiskelijat vastaavat siitä, että opinahjo Suomessa on hyväksynyt harjoittelupaikan ja tarvittavat paperit on selvitetty ja allekirjoitettu ajoissa. Opiskelijan asumiskulujen ja elinkustannusten määräytymisestä, maksutavasta sekä maksujen aikataulusta allekirjoitetaan erillinen sopimus.
Vapaaehtoisen käsikirja
Oletko tulossa vapaaehtoiseksi tai työharjoittelijaksi kenttätyöhön? Tutustu Vapaaehtoisen käsikirjaan!
Vapaaehtoisten ja työharjoittelijoiden tarinat
Tutustu alla oleviin vapaaehtoisten ja harjoittelijoiden blogilinkkeihin:

  • @HarkkaZimbassa  – Kolmen joensuulaisen sairaanhoitajaopiskelijan perhehoitotyön harkka Afrikassa 11/21 – 2/22.
  • Afrikan tähteä etsimässä: Sosionomiopiskelijat Anna, Laura ja Veera Metropolian Ammattikorkeakoulusta, Helsingistä, halusivat kokea jotain uutta ja paeta Suomen pakkasia, joten he lähtivät suorittamaan toisen työharjoittelunsa Zimbabween. Opiskelijat kertovat työharjoittelukokemustensa lisäksi myös seikkailuistaan muualla Afrikassa. Afrikan tähteä metsästäessämme matkan varrelta voi löytyä niin timantteja kuin rosvojakin!
  • Long way home: Kaksi elämänjanoista sosionomiopiskelijaa Metropoliasta lähtivät hakemaan Zimbabwesta uusia tarinoita kerrottavaksi ja kokemuksia jaettavaksi työharjoittelun merkeissä syyskuussa 2014.
  • Satu Zimbabwessa: Tuore ylioppilas Satu lähti toteuttamaan haavettaan vapaaehtoistyöstä ja samalla tapaamaan kummilastaan elo-lokakuussa 2014.
  • Ruwa discovering the world: A volunteer ponders small and big life experiences in Dzikwa and Zimbabwe (August-November 2014).
  • Kaiken maailman unelmat: Seinäjoen lukion KOMPPI-hankkeessa tutkitaan suomalaisten ja zimbabwelaisten nuorten tulevaisuuden haaveita. Blogissa kerrotaan ryhmän matkasta Zimbabween ja ”Tulevaisuuden unelmat”- työpajoista paikallisen lukion opiskelijoille.
  • Sata päivää Zimbabwessa: Metropolian Elinan ja IIsan oma blogi 3kk työharjoittelusta orpolastemme parissa toukokuun lopusta elokuun loppuun 2014.
  • The Great Zimbabwean Expedition: Espoon yhteislyseon lukion kaksi opettajaa ja neljä opiskelijaa vierailivat Zimbabwessa ja Dzikwan toimintakeskuksessa opetusministeriön rahoittamana. Hankkeen tarkoituksena oli tutustua hyväntekeväisyysjärjestöjen toimintaan sekä tavata koulun oma kummilapsi, Blessing.