Saat tietoa kummilapsen kuulumisista säännöllisesti
Saat vuodessa noin kymmenen kummikirjettä sähköpostitse tai kirjeinä. Toiminnasta laajasti kertova vuosikertomus lähetetään myös postitse viimeistään toukokuussa. Kaikkeen postitukseen tarvitsemme voimassa olevan postiosoitteesi. Emme anna lapselle tai hänen huoltajalleen kummin yhteystietoja ilman lupaasi. Lähetämme sinulle kerran vuodessa lapsen päivitetyn tietosivun, josta käy selville perustiedot ja koulumenestyksen kehittyminen. Täydennämme tietoja lyhyellä yhteenvedolla, joka perustuu lapsen haastatteluun. Haastatteluja tekevät kenttätyöntekijämme vapaaehtoisten kanssa. Jos englannin kielellä saatava aineisto tuottaa sinulle vaikeuksia, kerro meille, niin käännämme tekstin ensin. Koulutulokset löydät myös täältä.

Voit seurata kuulumisia kentältä Facebookin ja Ajankohtaista-sivumme kautta.

Yhteydenpito kummilapseen
Kummilapsesi saattaa kirjoittaa sinulle silloin tällöin englanninkielisen kirjeen, pienemmät lapset piirtelevät tervehdyksiä. Lapsi saattaa kirjeissään toivoa jotakin lahjaa (joskus omaiset ujuttavat toiveita lapsen kirjeeseen). Ohjeemme on, että mitään suuria lahjoja ei pidä antaa, koska se saattaa herättää kateutta. On hyvä olla yhteydessä ensin projektinvetäjiin. Suurin lahja on tietysti se, että sinä vastaat koulutuskustannuksista. Voit kirjoittaa vastauskirjeen, jossa kerrot itsestäsi, perheestäsi, Suomesta ja sinulle läheisistä asioista. Kummin lähettämä valokuva on usein parhaalla paikalla lapsen kodin seinällä! Jos haluat lähettää jonkun pienen lahjan, on otettava huomioon, että kuljetus Zimbabween on aika hankalaa. Posti on hidas ja jakelupäässä joskus epäluotettava.

Varmin postiosoite Zimbabween on:

Dzikwa Trust Fund
PO Box HG 916
HighlandsHarare, Zimbabwe

Voit lähettää viestisi lapselle myös  kenttätyöntekijämme Levita Cheneran sähköpostiin: levitachenera (at) gmail.com. Voit lähettää myös pieniä liitteitä, kuten kuvia (liitteen koko korkeintaan 500 kB). Internet-yhteytemme ovat vielä hitaita ja sähkökatkojen aikana perillemeno on joskus epävarmaa. Vaihtoehtoisesti voit toimittaa kirjeet projektivetäjillemme kuljetusta varten. Sepon ja Oilin matka-aikatauluja voit tiedustella sähköpostitse: oili.wuolle (at) gmail.com tai seppo.ainamo (at) kolumbus.fi. Lähdöt Suomesta yleensä tammikuun, huhtikuun ja elokuun puolivälin jälkeen.

Kummivierailulle Zimbabween
Olet tervetullut vierailulle lapsen luo ja tutustumaan toimintakeskuksemme toimintaan ja maan ihastuttaviin matkailukohteisiin. Vierailun ajankohdasta ja pituudesta kannattaa keskustella hyvissä ajoin projektinvetäjien, Sepon ja Oilin kanssa, koska vieraiden vastaanottaminen, sisäiset kuljetukset ja majoitus vaativat aina omat järjestelynsä. Kummivierailu Zimbabween voi olla lyhytkin, yleensä kuitenkin suosittelemme vähintään 7 vrk oleskelua paikan päällä. Katso käytännön ohjeita vierailusta myös Ryhdy vapaaehtoiseksi -sivulta.
Lahjat lapsille ostetaan mieluiten paikan päällä
Lähetä kummilahjat rahana, niin lapsi pääsee itse valitsemaan toivomansa lahjat. Kun tuotteet ostetaan paikan päällä, tuet samalla paikallisia yrityksiä. Saat kummilapseltasi kiitoskuvan lahjoista. Maksaa rahasumma (esim. 20 – 50 €) yhdistyksen pankkitilille (Zimbabwen Aids-orvot ry, Nordea, Swift NDEAFIHH, IBAN FI76 1745 3000 0616 40, kummilahjan viitenumero 1203). Kenelle lahja on tarkoitettu, kuinka suuri rahasumma ja erityiset lahjaohjeet lähetetään kenttätyöntekijä Levitalle: levitachenera (at) gmail.com. Kun lahja hankitaan Zimbabwessa, tuemme samalla maan työllisyyttä. Näin pienenee myös yhdistyksemme hiilijalanjälki, kun kuljetuskuormitus vähenee.

Voit seurata kuulumisia kentältä Facebookin ja Ajankohtaista-sivumme kautta.